mary.ko@seznam.cz

Pečený losos s fazolkami a cibulkou

02.09.2012 19:18

Zářný příklad zdravého a lehkého jídla, které vám zároveň bude moc chutnat!

Ingredience: filety z lososa, 200 g zelených fazolek, 1 červená cibule, 1 normální cibule, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Filety z lososa z obou stran osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut. Fazolky omyjeme, odřízneme jim konce a necháme je 6 minut povařit ve vařící a osolené vodě. Pak je slijeme a v cedníku je ihned propláchneme ledovou vodou - zůstanou tak krásně zelené. Obě cibule překrojíme napůl a pak je nakrájíme na klínky. Opečeme je doměka a dozlatova na troše olivového oleje. Pak k cibuli přidáme fazolky a necháme v pánvi společně prohřát. Podáváme společně s lososem z trouby. 

Poznámky:

  • Protože vařím většinou pouze pro sebe nebo maximálně pro dva lidi, stačí mi výše uvedené množství, pokud se chystáte vařit ve velkém, pak doporučuji všeho nakoupit více.
  • Fazolky můžete použít čerstvé nebo mražené. Pokud používáte mražené, stačí je ve vařící vodě povařit pouze 2-3 minuty, konkrétní čas je většinou uveden na obalu.
  • Doba pečení lososa záleží na jeho velikosti a také na tom, jak moc ho chcete mít propečeného. Alternativou je také opékání na pánvi, já však preferuji troubu - za prvé je to zdravější a za druhé máte méně práce.