Lívance s borůvkami a javorovým sirupem
09.11.2019 08:01
            Těsto na lívance je s drobnými obměnami v podstatě vždy stejné, stačí dodržet poměr sypkých a tekutých surovin a zbytek už opět záleží jen na vaší kreativitě.
Ingredience:  190 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 lžíce moučkového cukru, ½ lžičky soli, 2 vejce, 250 ml mléka,... 
          
 
                     
      Holandský řízek s bramborami, cherry rajčátky a okurkovým salátem
23.09.2019 18:39
            Jedna z českých klasik, která přitom úplně nezaplácne do křesla.
Ingredience:  500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 150 ml mléka, 200 g nastrouhaného eidamu, 2 velké hrsti nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 400 g brambor, 1 lžíce másla (cca 20 g), 500 g cherry... 
          
 
                     
      Čokoládové cupcakes bez mouky
27.08.2019 18:12
            Tak tyhle cupcakes mne naprosto uchvátily. Jsou ultimátně čokoládové a hlavně v nich není ani jeden gram mouky, takže ideální sladký bezlepkový recept.
Ingredience: 185 g másla, 200 g tmavé čokolády, 5 vajec, 100 g třtinového cukru, 125 g vlašských ořechů, 25 g holandského kakaa
Na krém:... 
          
 
                     
      Slaný závin se špenátem a nivou
11.08.2019 10:25
            Někdo to rád na sladko a někdo zase na slano…
Ingredience: 300 g mraženého špenátu, 1 plát listového těsta, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 150 g nivy, máslo/olivový olej na smažení, sůl, pepř
Postup: Cibuli pokrájíme nadrobno a na másle/olivovém oleji osmahneme dozlatova.... 
          
 
                     
      Domácí bazalkové pesto
18.07.2019 18:30
            Kdo by neznal bazalkové pesto, základ italské kuchyně… Nejlepší na něm je, že k jeho přípravě vám stačí pár surovin a jednotlivé komponenty se dají krásně obměňovat.
Ingredience: 1 balení řezané bazalky, 2 hrsti piniových oříšků, 1 stroužek česneku, 50-100 g parmezánu, sůl, kvalitní... 
          
 
                     
      Perník se sušeným ovocem a čokoládou
21.06.2019 20:01
            Když buchtu na plech, tak proč ne perník?
Ingredience: 1 meruňkový džem, 50 g sušených meruněk, 50 g sušených brusinek, 50 g rozinek, 60 ml amaretta nebo rumu tuzemáku, 200 g medu, 4 lžíce mléka, 100 g másla, 200 g třtinového cukru, 330 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 2 lžičky... 
          
 
                     
      Pražská gastronomická jízda neboli kterými podniky jsem se v poslední době projedla
04.06.2019 20:59
            Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :)
Mr.... 
          
 
                     
      Snídaňová avokádová kaše s ovocem a granolou
15.05.2019 18:03
            Tahle kaše je naprostá bomba! Je plná vitaminů a energie, doporučuji si ji dát ve dnech, kdy očekáváte velký výdej, jinak vás trochu uzemní :)
Ingredience: 2 banány, 1 zralé avokádo, 1 zralé mango, 100 g baby špenátu, 250 ml rostlinného mléka (mandlové, kokosové), 1 lžíce arašídového nebo... 
          
 
                     
      Minestrone s klobáskami
14.04.2019 17:17
            Sytá polévka, která se dá snadno připravit ve vegetariánské verzi.
Ingredience: 2 cibule, 6 mrkví, 4 řapíky celeru, 4 stroužky česneku, 2x konzerva krájených rajčat, 1x konzerva bílých fazolí, 8 norimberksých nebo jiných kvalitních klobásek, 1 malý rajský protlak (70 g), 1 kostka... 
          
 
                     
      Pobaltská gastronomie
07.04.2019 11:40
            Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,... 
          
 
                     
      
        Záznamy: 1 - 10 ze 255
      
		
			 		   
		   
		   
       
    